Prijzen in Rotterdam

Hostelprijzen – Hostels beginnen bij 24 EUR voor slaapzalen met 8-10 bedden en 33 EUR voor slaapzalen met 4-6 bedden. Een eenvoudige privékamer met een eigen \ badkamer begint bij 75 EUR. De prijzen veranderen niet veel tussen het hoog- en laagseizoen, maar sommige hostels sluiten in het laagseizoen.

Voor degenen die met een tent reizen, is kamperen buiten de stad mogelijk. Een basisplaats voor 1 persoon zonder elektriciteit kost ongeveer 12,50 EUR.

Budget hotelprijzen – Centraal gelegen tweesterrenhotels beginnen bij 70 EUR per nacht voor een tweepersoons privékamer met een eigen badkamer en gratis wifi. Buiten het seizoen beginnen de prijzen bij 55 EUR per nacht voor hetzelfde kamertype.

rotterdam haven

Rotterdam heeft veel Airbnb-mogelijkheden, hoewel het de afgelopen jaren strenger is gereguleerd. Een privékamer kan zo laag zijn als 40 EUR per nacht met een gedeelde badkamer, zelfs in het hoogseizoen, maar ze liggen gemiddeld dichter bij 70 EUR. Een heel appartement kost gemiddeld ongeveer 90 EUR per nacht, met buiten het seizoen prijzen die ongeveer 5-10 EUR minder per nacht kosten.

Eten – De Nederlandse keuken omvat meestal veel groenten, brood en kazen (de gouda is hier ontstaan). Vlees, hoewel historisch gezien niet zo prominent, is een hoofdbestanddeel van dinermaaltijden. Bij het ontbijt en de lunch gaat het meestal om sandwiches met een open gezicht, vaak met kaas en vleeswaren. Diners zijn heel erg een “vlees- en aardappelen” -maaltijd, waarbij vleesstoofschotels en rookworst twee populaire keuzes zijn. Voor degenen met een zoetekauw is de stroopwafel (een wafelkoekje met een siroopvulling) de beste keuze, hoewel appeltaartjes/taarten ook lokale favorieten zijn.

Als je een klein budget hebt, zijn falafel- en shoarmawinkels de beste keuze voor goedkoop eten. Maaltijden hier kosten ongeveer 5-10 EUR. Goedkope maaltijden bij fastfoodrestaurants of plaatsen zoals Maoz of Walk to Wok kosten ongeveer 10 EUR. Goedkoop fastfood (denk aan friet en hamburgers) bij de beroemde FEBO-kiosken kost minder dan 7 EUR, maar verwacht niets bijzonders (FEBO is Nederlands dronken eten).

Restaurantmaaltijden zijn gemiddeld ongeveer 15 EUR voor een hoofdgerecht uit de meer traditionele Nederlandse keuken. In een middenklasse restaurant kost een driegangenmenu met een drankje minimaal 30 EUR.

Pizza kost ongeveer 9-12 EUR, terwijl Chinees eten ongeveer 8-11 EUR is voor een hoofdgerecht. Bier is 6 EUR, terwijl een latte/cappuccino 3 EUR is. Flessenwater kost 2 EUR.

Als u uw maaltijden kookt, verwacht dan 50-60 EUR per week te betalen voor boodschappen met pasta, rijst, groenten en wat vlees.

Bron: Online Taxi Reserveren