Matras reinigen

Bacteriën, stof, vuil en ziektekiemen verzamelen zich vaak op matrassen. Ze hebben een negatieve invloed op je gezondheid en slaaphygiëne. Het is een veelvoorkomende oorzaak van allergieën en huidproblemen. Je matras zal ‘s nachts moeite hebben om te slapen. Tijdens het slapen verlies je veel zweet, dat in de stof trekt en zowel onaangename geuren als hardnekkige vlekken achterlaat. Het regelmatig reinigen van uw matras met professionele stoom, heet water of andere grondige reinigingsmethoden helpt bij het verwijderen van vuil, bacteriën en ziektekiemen. U kunt weer heerlijk slapen en uw matras gaat langer mee.

Waarom zou u uw matras laten reinigen?

Een van de belangrijkste maatregelen die we voor onze gezondheid kunnen nemen, is het reinigen van onze matrassen. In onze slaapomgeving wisselen we bijvoorbeeld vaak de lakens, maar gebruiken we hetzelfde matras. Toch zijn we meestal niet alleen als we naar bed gaan. Microscopische wezens, bacteriën en andere gezondheidsschadelijke factoren hopen zich op in matrassen als gevolg van zweet, huidschilfers, speeksel of andere lichaamsvloeistoffen. Onder de microscoop lijken deze wezens op onze ergste nachtmerries, maar toch slapen we elke nacht bijna 8 uur naast hen, waarbij we ons comfort en onze gezondheid opofferen.

Hotelhygiëne begint met schone matrassen

Jaarlijks slapen meerdere bezoekers van een hotel op hetzelfde matras. Dat komt neer op gemiddeld 150 mensen die elk jaar hetzelfde matras delen. Sommige mensen passen goede hygiëne toe, terwijl anderen dat niet doen. Volgens een recent onderzoek verzamelt een hotelmatras in een jaar tijd een indrukwekkende hoeveelheid stof, huid, zweet, speeksel en zelfs sporen van urine en sperma. We zijn bewust! Bah! Alles komt uiteindelijk in het bed terecht! Een typische hotelmatras bevat 30 keer meer bacteriën per cm2 dan een deurklink van een openbaar toilet.

Wat is de beste manier om een ​​matras thuis schoon te maken?

Het is geen moeilijk proces, maar de apparatuur kan behoorlijk duur zijn. Om een ​​vlekkenmatras schoon te maken, moet u goed thuis zijn in de verschillende soorten vlekken en beschikbare producten; anders riskeert u onherstelbare schade aan uw matras. Pro Clean Detailing-technici beginnen altijd met het stofzuigen en verwijderen van al het haar van uw matras. Het desinfectieproces wordt vervolgens gestart door uw matras te reinigen met een stoomreiniger. Hierdoor komen de stof- en vuildeeltjes los, waardoor het matras makkelijker schoon te maken is. Ook laten we een vlekvoorbehandeling inwerken in de matras. Het matras wordt vervolgens grondig gereinigd met een injectie-extractiemachine. We gebruiken UV-C-licht om schimmels en ziektekiemen op uw matras te doden. Indien gewenst kunnen wij uw matras inspuiten met een antihuisstofmijtspray.

Bron: matras reinigen van het bedrijf ProCleanDetailing.